3 Haziran 2014 Salı

 BASIN AÇIKLAMASI
KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR:
Değerli basın mensupları,Hak ve Hakikat Davasına gönül vermiş değerli katılımcılar. Öncelikle hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.
Bundan 1 Yıl Önce 22 Mayıs 2013 saat: 19:07 de haince ve kalleşçe bir suikast sonucu şehid düşen Çeçen Cumhuriyeti İçkeriya Fahri Başkonsolosumuz Şehid Medet ÖNLÜ’yü rahmet ve minnetle anıyoruz..
Şehid Medet Önlü Çeçen Davasının efsane savunucularındandı. Çeçenlerin Hamisiydi. Ömrünü ve bütün imkanını ve sonunda canını bu davaya adadı. Rabbim Şehidimizin şehadetini kabul eylesin. Biz ondan razı olduk Allah-u Teala da ondan razı olsun. Şu bilinmeli ki Medet ÖNLÜ Çeçenlerin halk kahramanıydı. Onun Kaybı Çeçenistan için büyük bir kayıptır. Yeri Asla doldurulamaz. Onun en büyük ideali Çeçenistan’ın bağımsızlığı ve Türkiye’nin Çeçenistan’ı tanımasıydı.  Şehidim sen rahat uyu; Emanetin emanetimizdir, Davan Davamızdır, Yolun Yolumuzdur.
     Medet Önlü’nün katillerini söylemek zor olmasa gerek Katil putin ve onun işbirlikçisi ramzan kadirovdur.Bunu neye dayanarak söylüyoruz: Milleti sefalet içerisindeyken kendisi Rus hükümetinin desteği ile sefaat süren,Türk-müslüman töre ve inaçlarını bırakın uygulamayı alenen dalga geçen,Rusyanın menfaatlerini korumak adına kendi halkına zulüm eden ve edilmesine izin veren bir devlet başkanından bahsediyoruz.
KENDİ KİŞİSEL BEKASININ DEVAMINI SAĞLAMAK ADINA MİLLETİNE İHANET EDEN VE DÜNYANIN BİR ÇOK YERİNDE  ÇEÇEN LİDER VE KOMUTANLARIN YANI SIRA ŞEHİT MEDET ÖNLÜ GİBİ BU DAVAYA GÖNÜL VERMİŞ BİR ÇOK KİŞİNİN DE ŞEHİT EDİLMESİNDE RUS HÜKÜMETİ VE RAMZAN KADİROV UN OLDUĞUNA OLAN İNANCIMIZ TAMDIR.
      Katil Rusya’nın tarihi; Sürgün, Soykırım, katliamlar ve suikastler den ibarettir. Tarihi katliamlarla dolu olan bir ülkenin Başkanınında katil olması şaşılacak bir durum değildir. Dünya terörist arıyorsa terörün merkezi Kremlindir.
    Kendisini Sınıf kabadayısı zanneden putin; Biz Çeçenleri öldürmekle bitiremezsin,Biz Çeçenler ölmekle bitmeyiz.  500 yıldır Ne Cahar DUDAYEV leri bitirebildin. Ne mansurları ne de Şamilleri bitirebildin. Bu ülkede Medet’leride öldürmekle  bitiremezsin. Her birimiz milyon birinci Medet’leriz.   İşgalci rusya bilmelisinki Yüreğimizdeki bağımsızlık aşkını asla söndüremezsin. Buna ne kirli ve kana bulanmış paran yeter nede gücün. Ama öldürmesini iyi bilirsin, öldürürken masumları öldürürsün. Çocuk demeden kadın demen ihtiyar demeden. Hukuk dışı işgallerin, oldu bittilerin Rusizm ve Putinizm politikalarının göstergesidir. Çeçenler 7 sinden 70 ine varıncaya kadar bağımsızlıkta kararlı. Çeçenistan’ın bağımsızlığı rusya’nın çöküşü olacaktır. Rusya, çöküşün ve yok oluşun çok yakın.
Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine seslenmek istiyorum.  Bu Halk rusya denildiği zaman hayır Moskof diyen bir millettir. Bu milletin sesine kulak verin. Rusya zannettiğiniz kadar güçlü bir ülke değil. Güç sadece kudreti azameti elinde olan Allahu Teala’ya mahsustur.  Biz Allah-u Teala’ya teslim olan kullarız. Medet ÖNLÜ’yü şehid eden satılık ruhlu katiller neden hala yakalanamıyor. Kendinizi de sorgulamanız gerektiğini  düşünüyorum.  Altını Çizerek söylüyorum. Şayet böyle bir vahim durum söz konusu ise Medet ÖNLÜ dosyasını kapatmaya,faili meçhuller dosyaları arasına koymaya kimsenin gücü yetmez yetmeyecektir. Bu işin takipçisiyiz.
Ayrıca Türkiye Rus İstihbaratının elini kolunu sallayarak cinayet işleyebileceği bir mekan olmamalıdır. 7 Çeçen öldürüldü.  Rusyaya one munite deme zamanı gelmedimi? Yoksa bu sessizlik ve tepkisizlik Sırada kimin olduğunun bilindiğinin işareti mi?
Bunun yanıtının bir an evvel verilmesi ve gerekenlerin yapılması toplum vicdanını rahatlatacaktır.
Bu davada şahadete yürüyen şehitlerimizi ve  Soma da hayatını kaybeden maden işçilerimizi Rahmet ve minnet ile anıyor hepinize saygılar sunuyorum.
                                                                                                  Çeçen Cumhuriyeti İçkeriya Fahri Konsolosu
                                                                                                                    Muhammed Nurullah ÇETİN

<br /><img src="http://img.webme.com/pic/f/fatihcalti/medet-oenlue.jpg"/>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder